PC Konfiguracija
Fiskalne kase
Video nadzor
Media Centar
Wireless mreža
Servis računara
Obuka na računaru
Softwer
Downloads
 
Linkovi

MEDIJA CENTAR BOR

WELTHAUS REISEN

ECOTEH

MONG

HCP

EI INFORMATIKA

CT COMPUTERS

COMTEL COMPUTERS

MICROSOFT

MOBOTIX
ECDL

U periodu od 1. do 5. marta 2010. godine u Srbiji će biti organizovana nedelja posvećena podizanju informatičke pismenosti pod nazivom „E-skills week“, čiji su pokrovitelji Evropska unija, Evropska komisija, Evropske ICT skupštine (CEPIS) i druge organizacije.

KOMPJUTER CENTAR BOR-Medija centar i Udruženje novinara Srbije će zajedno sa Informatičkim savezom Srbije, Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstvom omladine i sporta, Ministrastvom prosvete i drugim domaćim kompanijama i organizacijama, učestvovati u ovoj manifestaciji i organizovati besplatno polaganje za ECDL sertifikat.

ECDL sertifikat (European Computer Driving Licence) je najrasprostranjeniji i od Evropske komisije zahtevani sertifikat informatičke pismenosti.
KCBOR-Medija centtar Bor i UNS pozivaju novinare i zainteresovane građane iz čitave Srbije da iskoriste ovu priliku i da se prijave za testiranje na dragana.bjelica@uns.org.rs ili 011 32 36 337 ili mc@kcbor.net i tel.030 422386 najkasnije do srede 24. februara 2010. godine.

Polaganje za ECDL sertifikat sadrži najmanje četiri do sedam modula.
Moduli su:
- korišćenje računara i upravljanje datotekama,
- obrada teksta,
- tabelarne kalkulacije,
- baze podataka,
- prezentacije,
- informacije i komunikacije.

ECDL Start sertifikat stiče kandidat koji je položio 4 modula po izboru. ECDL Kor sertifikat stiče kandidat koji je položio svih 7 modula.

Prilikom prijave za testiranje kandidat treba da navede module koje želi da polaže, najmanje četiri, kako bi bio svrstan u određenu grupu.

Polaganje jednog modula traje 45 minuta. Kandidat može da polaže sva četiri, odnosno sedam modula, istog dana, ili parcijalno u nekoliko dana.

Inače polaganje za Evropsku komjutersku vozačku dozvolu tokom čitave godine organizuje Jedinstveni informatički savez Srbije

www.ecdl.rs.

Testiranje je besplatno samo u okviru “E-skills nedelje“ od 1. do 5. marta. 
Copyright Kompjuter Centar Bor
Web master